Kattavien elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien yhdistäminen hyvien valmistuskäytäntöjen (GMP) ja vaaran analysoinnin kriittisten valvontapisteiden (HACCP) elementteihin määrittelee tarvittavat toimenpiteet. Tämä kansainvälisesti tunnustettu elintarviketurvallisuusstandardi kattaa kaikki elintarvikkeiden toimitusketjun organisaatiot, aina maataloudesta elintarvikepalveluihin, valmistukseen, kuljetukseen ja varastointiin sekä vähittäiskaupan pakkaamiseen, ja se on leviämässä ympäri maailmaa.
Elintarviketeollisuudessa tuotteita/palveluja tuottavien organisaatioiden on hallittava vaaran analysointiin ja kriittisiin valvontapisteisiin liittyviä prosesseja sekä luotava laatujohtamisjärjestelmä turvallisen ja terveellisen elintarviketuotannon varmistamiseksi. ISO 22000:2005 Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä on kehitetty standardiksi, jota globaalissa elintarvikekaupassa on noudatettava. ISO 22000:2005 on uusi standardi, joka on säädetty maailmanlaajuisen turvallisen elintarviketoimituksen varmistamiseksi.